hits
Unborn 8.0 Aqua Pointer

Amanda Lightninggirl

Amanda Lightninggirl 15, Arendal
Jeg bor i New Hillcreststallen med mine flotte pixelhester. Her på bloggen kommer det Star Stable Online, verdens største online hestespill! OPPMERKSOMHET! Har dere tips til kallenavn til hestene under som ikke har kallenavn enda? Det er fullblodshester og hannoveranere :D Kommenter på innleggene mine med forslag!

Design

Laget av Lisa
Jeg redigerer det selv, det ser ikke sånn ut originalt.

Meny

Søk

Blogger jeg leser

Hestene mine

Linker er ikke satt i på hestene det står # på

Katalog for klær og saltøy!
Foreløpig er det ikke noe norsk.

Kategori: Hvordan? Photoshop!

Hjelpeinnlegg: Photoshop pensler

Publisert: 06.03.2016 @ 20:54 Kategori: Hvordan? Photoshop! Kommentarer: 0 kommentarer

Hvis jeg skal si det med egne ord så er penslene i Photoshop det viktigste. Det er så utrolig mange å velge mellom, og enda fler hvis man laster ned flere. Og dette er helt gratis! Jeg pleier å laste ned mine pensler på deviantart.com

Penslene jeg bruker er for det meste den vanligste og enkleste:

Den var ikke så praktisk for meg da jeg ikke hadde tegnebrett, men når man har tegnebrett er den mye mer praktisk, for man kan regulere størrelsen på penselen etter hvor hardt man tegner, og man kan tegne strå for strå når man f.eks. tegner man og hale. Og man blir MYE mer stø på hånden når man bruker et tegnebrett framfor mus! Og dette trenger ikke være alt for dyrt. Man trenger ikke noe sykt profesjonelt for å tegne. Jeg bruker faktisk det billigste jeg fant, et Wacom Intuos Draw, for knappe 700 kroner.

Men så er det dere som ikke har tegnebrett. Jeg lette og prøvde meg fram en god stund før jeg fant en pensel som passet meg. Jeg tror faktisk det var DISSE jeg endte opp med, et par pelspensler. Du trenger ikke alltid bruke pensler til det de egentlig er for!

Jeg har noen ganger tegnet noe snø på en mule eller lignende og da har jeg brukt vannsprut-tekstur. Prøv deg fram! Det som passer for meg passer ikke nødvendigvis for deg!

Her er et par gode pensler som jeg pleier å bruke:

Vannsprut

Lyn

Skyer

SLIK LASTER DU NED PENSLER FRA DEVIANTART:

1. Søk på den typen pensel du skal ha, husk å søke på engelsk!

2. Finn en passende pensel som du tror vil funke.

3. Last ned.

Filen må være en ABR-fil!

Hvis du ikke vet hvordan du åpner nye pensler på Photoshop kan du jo søke rundt på Youtube som jeg gjorde! Pcen min vil ikke screenshote Photoshop og nettlesere :S

Jeg håper innlegget var til hjelp, og om det er noe annet du vil ha hjelpeinnlegg om er det bare å kommentere!

Photoshop: Slik redigerer jeg mine bilder

Publisert: 29.08.2015 @ 17:00 Kategori: Hvordan? Photoshop! Kommentarer: 0 kommentarer


ALLE BILDENE TILHØRER MEG

Hallo!

Jeg prøver å venne med til Photoshop CS6, men vanskelig, det er det! Jeg viser hvordan jeg redigerer bildene mine på CS6 og Elements 9. 

Adobe Photoshop CS6Jeg følger bare Esther Westhill's eksempel her da jeg ikke er så kjent på CS6. Her er bildet uredigert ↑ Jeg går inn på Filter>Sharpen>Sharpen. Da blir bildet skarpere uten å bli kornet. ↓Så liker jeg å gjøre bildet lysere og da går jeg inn på Image>Adjustments>Brightness/Contrast. Deretter er det bare å finne ut hva bildet passer best med! Jeg pleier ikke å ta noe bestemt tall, jeg pleier egentlig bare eksperimentere til jeg er fornøyd. Her tok jeg 32 ↓Så er det egentlig ferdig om jeg ikke vil legge til noen effekter som å tegne på skyer eller legge til sol.

Adobe Photoshop Elements 11Her er bildet uredigert igjen ↑ På Elements har jeg en egen måte, høres kanskje ikke helt profesjonelt ut hehe kanskje litt noob ut, men jaja! Jeg trykker på penselen med et tannhjul ved siden av på menyen til venstre og høyreklikker for å velge Detail Smart Brush Tool. Det er slitsomt å male over alt så jeg bare tar så 2500 px på penselen og trykker på bildet, og så er hele malt lysere.Nå er det to lag på bildet så jeg går på Layer>Flatten Image. Vel, så er jeg ferdig!

Dette var to måter å redigere bilder på! Hvilken syntes du var best?

CS6:

 

Elements 9:Photoshop: Din egen logo!

Publisert: 20.06.2015 @ 16:00 Kategori: Hvordan? Photoshop! Kommentarer: 3 kommentarer

Hallo!

Jeg tenkte å skrive litt om logoer. Det er jo stas å ha sin egen logo, så hvorfor ikke lage en?

Mange tegner logoen sin selv, men jeg er ikke stødig nok på hånden for å få til noe fint med datamus. Det kan bli kjedelig om man bare har skrift i logoen sin, men hva skal man gjøre om man ikke kan tegne?

Steg 1Først må du åpne et nytt dokument. Det er viktig at du setter på transparent, sånn at bakgrunnen blir gjennomsiktig.

Steg 2

Det er ikke nødvendig å tegne! Du kan ta på "form" toolen for eksempel! Hvis du høyreklikker på bildet kommer det opp en meny med forskjellige former.

Steg 3

Prøv deg fram! Finn noe du liker. I tillegg er det ganske greit å ha med navnet sitt i logoen. Den kan du skrive med en skrift du liker. Etterpå er det viktig å beskjære den. Beskjær litt utenfor kantene så kan du stille på den så det klippes nøyaktig ved kantene.

Steg 4Du tar du på Edit>Define Brush. Da lager du din egen pensel, som du kan bruke på bildene dine.

Steg 5Gi den navn. Så er du ferdig!


Her er for eksempel min logo. Hesten var ikke vanskelig å lage! Jeg tok bare en av redigeringene mine og visket ut det som var inni! Husk! Det er ikke vits i å herme etter en logo. Din logo skal være unik og din egen. Den blir ikke det om du hermer. Prøv deg fram! Det finnes mange forskjellige typer. Noen blir fine med bare skrift også! Her er for eksempel min irl logo:


Ingen logo blir kjedelig om du bare bruker tid og tenker godt! Lykke til om du vil prøve! :D

Hjelp med photoshop - Lens Flare

Publisert: 18.04.2015 @ 12:43 Kategori: Hvordan? Photoshop! Kommentarer: 1 kommentar

Hei!

Fikk et spørsmål på instagram om hvordan man lagde sol på photoshop! 


Det kalles altså Lens Flare. Versjonen jeg bruker nå er CS6 (jeg har dessverre bare prøveversjon...). Det er omtrent helt likt på Elements!

 

 

1. På menyen øverst ser du det står "Filter". Under filter er det mange forskjellige filtere, men Lens Flare står altså under "Render".2. Trykker du på den får du opp en meny. Der kan du velge hvor du skal plassere solen (1), hvor stor solen skal være (2) og hvilken type sol det skal være (3).1: Trykk hvor som helst på bildet for å plassere solen. Jeg pleier å ha den litt til venstre for hesten.
2: For å velge størrelse på solen kan du enten skrive inn en ny prosent der hvor det står 100%, eller du kan regulere det enkelt på... Unnskyld jeg vet ikke hva det heter, men du kan regulere det enkelt på linjen under prosenten...
3: På CS6 er det fire forskjellige soler. Prøv deg fram og de hvilken som ser best ut på akkurat ditt bilde!Dette er den vanligste, altså 50-300mm Zoom.35mm Prime. Her ser du ikke de sirklene rundt på bildet så godt.105mm Prime. Her ser du ikke sirkelen rundt solen. Dette er vel nesten akkurat som solen vi har på Star Stable!Movie Prime. Denne hadde ikke jeg brukt til så mye... :) 

 

 

Var dette til hjelp? Gjerne legg igjen en kommentar! :)